Voetjes van de vloer

Voetjes van de vloer

Terug naar UITagenda

Voetjes van de vloer! Dat kan vanaf nu elke dag op het Morenhoekplein in Heerlen-Centrum. In het kader van De Stad als Speeltuin is hier een interactieve installatie geplaatst, waarbij voorbijgangers worden uitgenodigd om te dansen in de openbare ruimte.

Het project Voetjes van de Vloer bestaat uit vijf knoppen rondom de boom. De knoppen hebben verschillende kleuren, die vijf verschillende muziekstijlen vertegenwoordigen. Van Rock & Roll tot Polka en salsa. Op de grond zijn geschilderde voetstappen te zien. Door de voetstapjes te volgen gaat men vanzelf dansen! Het concept is bedacht door Fidelio Arts and Culture en gemaakt door Marq Claessens Theatertechniek in samenwerking met dansschool Swing-Inn.

Inmiddels zijn er naast Voetjes van de Vloer al een aantal andere projecten in de binnenstad van Heerlen gerealiseerd: het reuzenschaakbord op Promenade 2 (voor de deur van Boekhandel Van der Velden-van Dam), de Minibiebs op vijf locaties in het centrum, de floorals op de Bongerd over de geschiedenis van Heerlen, de Ridders bij het Schelmenhofje en in de Plaarstraat, Groene Getuigen - een geluidswandeling langs zeven bomen met een verhaal - en de Builder- en Freerunroutes.