Groene Getuigen | Audiowandeling

Groene Getuigen | Audiowandeling

Terug naar UITagenda

De audiowandeling Groene Getuigen...

Bomen zien en horen alles. En als ze lang genoeg op één plek staan, hebben ze de meest uitgebreide verhalen te vertellen. Dat is het idee achter Groene Getuigen, een nieuwe, audiowandeling langs zeven bijzondere bomen in Heerlen-Centrum. Met hun wortels diep in de Heerlense grond en hun blik altijd gericht op wat er gebeurt in de stad vertellen deze stevige stronken over de plek waar ze staan, wat zie allemaal hebben gezien (en nog steeds zien) en ook over wat er juist niet meer te zien is. Je kunt de boomlezingen ‘ophalen’ door de QR-tegel in de buurt van de betreffende boom te scannen met je telefoon, daarna start het audioverhaal.

De route ziet er als volgt uit:

  • Betaplein
  • Bongerd
  • Promenade
  • Geerstraat
  • Stadskantoor
  • Pancratiusplein
  • Morenhoek

Tip: neem een volledig opgeladen telefoon en een hoofdtelefoon mee.

De audiowandeling is een idee van geluidskunstenaar Mike Kramer en één van de speelse projecten in het kader van ‘De Stad als Speeltuin’ waarmee Fidelio Arts & Culture en Gemeente Heerlen de binnenstad van Heerlen wil inrichten als moderne ‘speeltuin’.