Minibiebjes

Minibiebjes

Terug naar UITagenda

In Heerlen-Centrum staan vier vrolijk beschilderde minibiebjes. Je vindt deze opvallende boekenruilkastjes bij het Bètahuis aan het Wilhelminaplein, Kakauw in de Oranje Nassaustraat, Boekhandel van der Velden van Dam op de Promenade en Stichting Boekensteun aan de Akerstraat. Het gegeven is heel eenvoudig: haal er een boek uit en zet er eentje terug. Vrijwillige bibliothecarissen zorgen ervoor dat de boekenplanken nooit leeg zijn.

De minibiebjes zijn een voorbeeld van hoe je samen Heerlen-Centrum nog leuker en levendiger kunt maken. De kastjes zijn fraai beschilderd door stichting Uggla: een kleinschalige dagopvang uit Valkenburg voor mensen met een verstandelijke- en of lichamelijke beperking en voor ouderen.

De minibiebjes maken deel uit van het project De Stad als Speeltuin waarin Heerlen gaat voor de glimlach op het gezicht van inwoners en bezoekers. De gedachte is dat daar waar leuke en gekke dingen gebeuren, het fijn is om te wonen, te werken en te bezoeken.