De TWEE gezusters

De TWEE gezusters

Gasthuisstraat 2

Terug naar Horeca & Winkelen

De Heerlense kloosters Luciushof en Savelbergklooster zijn al heel lang buren en nauw met elkaar verbonden. Als de TWEE gezusters treden ze voortaan naar buiten toe als één hechte organisatie – met één gezicht. Op sociaal-maatschappelijk betrokken wijze biedt de TWEE gezusters tal van activiteiten en diensten op het gebied van werk/studie, genieten, cultuur en horeca. In een groene oase, midden in de stad.

De TWEE gezusters is een maatschappelijk gedreven organisatie die als doel heeft te presteren in een bedrijfsmatig perspectief. In de organisatie worden aan de achterkant verschillende doelgroepen gemengd om de diensten en werkzaamheden te realiseren. Dit doen we door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, mensen uit het onderwijs, mensen met een beperking en vrijwilligers te verdelen over de diverse afdelingen.

Zowel in onze keuken en bediening, als in de facilitaire dienst en de programmering werken leerlingen en cliënten samen volgens het leer-werkmodel en het meester-gezel-principe. Op deze wijze kunnen ze kennis en ervaring opdoen, zich maatschappelijk ontwikkelen en door middel van kruisbestuiving van elkaar leren. Met als uiteindelijk doel deze stappen te benutten als springplank naar de reguliere arbeidsmarkt.

Van Hollandse pot tot culinair genot

De brasserie van de TWEE gezusters is een gezellige ontmoetingsplek voor diverse doelgroepen: studenten, ouderen, huurders, flexwerkers en anderen. We werken er met een ‘maatschappelijke’ menukaart, waarop we iedere avond (ma t/m vrij) voor maar €7,50 een smakelijk driegangen menu aanbieden. Dit kunnen we realiseren door tegelijkertijd ook te werken met een commerciële à la carte-menukaart. De brasserie telt 60 zitplaatsen.

Wilt u rustig werken of lezen in onze huiskamerhoek (circa 15 mensen), of genieten op een zonnig terras in de binnentuin, vraag dan gerust de wificode aan de bediening. Ook op het terras – met zijn 40 zitplaatsen – serveren wij u naar wens een maaltijd of alleen een heerlijke kop koffie of thee.

- Openingstijden:
De openingstijden van onze brasserie zijn van 10:00u tot 19:00u.

- Thuisbezorgen:
Bent u ziek en wilt u toch graag eten, dan bestaat er ook de mogelijkheid dat we het weekmenu bij u thuisbezorgen. Vraag naar de mogelijkheden in de brasserie.

- à la carte menukaart:
Naast onze dagmenu’s kunt u bij de TWEE gezusters ook bestellen van onze á la carte kaart. De brasserie is ideaal voor een ontbijt, catering op kantoor of tijdens vergaderingen, een lekkere lunch, voor in de pauze en uiteraard voor het avondeten.

Loading map...