Architectenzaak

Architectenzaak

Wilhelminaplein 25

Terug naar Horeca & Winkelen

Architectenzaak is een ontwerplab voor concepts, urbanism, architecture en design, dat streeft naar eenvoud én complexiteit. Onze ontwerpen lijken vanzelfsprekend en stralen eenvoud uit. In ons ontwerpproces is dit echter steeds het gevolg van een meervoudige analyse van de opgave want juist de opgave is het initiële ontwerpinstrument. Onze concepten en ontwerpen passen zo als een maatpak, met een verassende gelaagdheid aan gebruiksmogelijkheden en ervaringen.

Architectenzaak werkt in Nederland en Duitsland, waarbij wordt samengewerkt met verschillende onderwijsinstellingen in de Euregio.

Architectenzaak is een full-serviced organisatie, die het volledige traject aanbiedt van haalbaarheidsstudie en schetsontwerp tot en met directievoering en toezicht, inclusief alle advieswerkzaamheden zoals begrotingen, bestekken en installatieadvies. Tekenwerk wordt uitgevoerd in Vectorworks 2012, AutoCAD 2014 met BIM applicaties.

Architectenzaak is gespecialiseerd in Onderwijs, Sport en Cultuur, Multifunctionele Accommodaties, Woningbouw en Herbestemmingen.

PEUTZ | architecten is onderdeel van Architectenzaak als Kenniscentrum voor Erfgoed en Transformaties. Schunck Glaspaleis te Heerlen van architect Frits Peutz staat op de lijst van 1000 belangrijkste gebouwen van de 20e eeuw van de International Union of Architects en kreeg mede hierdoor internationale erkenning.

Het managementteam bestaat uit Mark Feron, Jeroen Roumen en Dorine Bloem.

Loading map...