Stadswandeling Romeins Kwartier

Stadswandeling Romeins Kwartier

Ga zelf op pad!

Terug naar UITagenda

In het Romeins Kwartier in Heerlen ontdek je een stad onder de stad. Vlak onder je voeten ligt Coriovallum, een Romeinse nederzetting van formaat. Door dieper te graven in het verleden van Heerlen komt tweeduizend jaar geschiedenis aan de oppervlakte. Vindplaatsen, kunst, architectuur en Romeinse opgravingen nemen je mee naar de tijd van de Romeinen.

Gemeente Heerlen heeft i.s.m. Visit Zuid-Limburg een handige en leuke wandelroute ontwikkeld. Met deze route loop je dwars door het Romeins Kwartier langs alle hoogtepunten: vindplaatsen, kunstwerken, belangrijke gebouwen en archeologische opgravingen. Ga op pad, treed in de voetsporen van de Romeinen en leer het Romeins Kwartier pas écht kennen. De route is rolstoel-, rollator- en kinderwagenvriendelijk.

Het routeboekje is verkrijgbaar voor €1,- bij het Visit Zuid-Limburg Experience Center (Spoorplein 40) , de musea en verschillende ondernemers in het Romeins Kwartier Heerlen. Of bestel het routeboekje in de webshop van Visit Zuid Limburg!