Mijnroute

Mijnroute

Terug naar UITagenda

De fietsroute Rondom het centrum van de Mijnstreek in Heerlen is een van de speciale routes die zijn opgesteld in het Jaar van de Mijnen (2015). Deze routes tonen je de rijke herinneringen aan de jaren toen het zuidoosten van Limburg zijn rijkdom nog uit de steenkolenmijnen haalde en deze rol met veel trots vervulde. De tijdvensters op de route geven je een indruk van deze weelde van weleer. Daarnaast toont de route rond Heerlen je de elegante kastelen Hoensbroek en Terworm, het afwisselende natuurgebied de Brunssummerheide en de attractieve moderne eyecatchers in het centrum van Heerlen. Onderweg geniet je van een fijne fietspauze bij brasserie-restaurant Bronsheim in Brunssum. Deze afwisselende fietsroute begint bij het Mijnmuseum in Heerlen en leidt je verder aan de hand van de te downloaden separate pdf.