Wandelen in Heerlen? Wij helpen je op weg!

Wandelen in Heerlen? Wij helpen je op weg!

Terug naar Artikelen & blogs

Doe je winterjas aan, stevige schoenen en ervaar hoe lekker het is om een frisse neus te halen. Maar waar wandel je heen? Voor zowel wandelaars als niet-wandelaars hebben we leuke en minder bekende wandeltips!

Een wandelingetje is goed voor lichaam en geest. Ideaal om die lange thuiswerkdag even te breken of om niet te sip te worden tijdens de lockdown. In Heerlen hoef je gelukkig niet ver voor een rondje in het groen. We geven je een paar tips voor korte en langere wandelingen die je misschien weer een nieuw stukje Heerlen laten ontdekken.

* klein ommetje
** lunchpauzewandeling
***stevige wandeling

 1. Het ‘tweede’ Aambos**
  Het Aambos, een heus stadsbos met een van de diepste holle wegen van Zuid-Limburg, een brug die nergens naartoe gaat, de kapotte lamp en het hertenkamp, ken je vast al. Neem je het smalle paadje rechts van de Oliemolen, dan kom je via het mooiste wandelpad van Heerlen uit bij een totaal ander stuk Aambos. Hier is een enorme groene ligweide en de begroeiing parkachtig. Een perfecte plek om uit te kijken over het Caumerbeekdal.

 2. Akerstraat 35*
  ‘Verhuizen naar Akerstraat 35’ is de cynische Heerlense uitdrukking dat je het loodje legt. Dit is namelijk het adres van de begraafplaats. Wat veel mensen niet weten, is dat dit echt een stukje stads natuurschoon is met veel verschillende soorten bomen.

 3. De tuinen van ABP*
  Ze liggen een beetje verstopt, maar dat maakt het nou net zo’n leuke ontdekking. De tuinen van ABP zijn tijdens kantoortijden gewoon toegankelijk. Bijzonder is onder meer het waterbassin met waterlelies. Wist je dat dit bassin het vroegere zwembad was van de voormalige eigenaar van de tuinen, Ir. Dinger?

 4. De verborgen bospaadjes van Terworm***
  De wegen en paden op Terworm zijn veelal geasfalteerd, maar het is de moeite waard om hier eens van de gebaande paden af te stappen. Zo ontdek je de vele, smalle bospaadjes waarmee je in een relatief klein natuurgebied alsnog uren kunt wandelen. Dan ontdek je zeldzame paddenstoelen, dassenburchten, zie je een valkje bidden boven het veld, vliegt een buizerd door het bos en geniet je van de rust.

 5. Ommetje Maankwartier*
  Je legt hier misschien niet veel kilometers af, maar wel hoogtemeters! Het Maankwartier is altijd een goede plek voor een ommetje, want het is een wereld op zich. Wist je dat architect Huisman 89 kunstwerken heeft verstopt in het Maankwartier? Dan is het natuurlijk de sport om er zoveel mogelijk te spotten... De Maankwartier Tour helpt je op weg om de hele stationsomgeving te ontdekken, een aanrader!

Op welke van deze plekken ben jij nog nooit geweest? Ga erop uit en hou je camera in de aanslag voor de mooiste plaatjes. Deel die op social media en tag @heerlenmijnstad. Zo kunnen wij (en de rest van Heerlen) lekker meegenieten. We wensen je veel wandelplezier!

Geredigeerd vanuit blog 'Herfstwandelen' geschreven door: Leonie Kohl | kohl Tekst
Foto: Luc Lodder