Steeds meer Heerlense heerlijkheden bij Delicious Store

Steeds meer Heerlense heerlijkheden bij Delicious Store

De heren van Delicious Store zitten boordevol ideeën om hun delicatessenzaak en onze stad lekkerder te maken. Heerlen gaat ze aan het hart en liefde gaat door de maag, dus zijn er steeds meer Heerlense streekproducten te vinden in de winkel van Ronald, Erik en Mahinder. Naast de Spaanse wijnen, Franse kazen en Boliviaanse koffie is er nu dus ook allerlei heerlijks uit Heerlen.

“We verbaasden ons dat er zo weinig – eigenlijk amper – Heerlense streekproducten zijn,” aldus Ronald, mede-eigenaar van Delicious Store. “Door ons netwerk kennen we een aantal lokale partijen die prachtige producten maken. Het is erg leuk om onze ideeën met hen te delen en te zien hoe creatief ze daarmee aan de slag gaan. Een voorbeeld is de Caumerdalsche kaas, die sloeg in als een bom!”

Zeker na het artikel in De Limburger bleek deze jonge kaas met daslook niet aan te slepen. Tijdelijk is hij zelfs op, maar er ligt al een nieuwe lading te rijpen. “Plukken jullie daslook uit het Caumerdal?” vraagt een klant bezorgd. Nee, dat mag niet. De heren laten zich inspireren door de Heerlense natuur én de geschiedenis. Ronald was al van kinds af aan gefascineerd door de Romeinen. Partner Erik vult aan: “Met zo’n groot Romeins badhuis dat hier heeft gestaan, was er vast meer. Dat zetten ze niet zomaar neer.” Geïnspireerd op het Romeins verleden van Heerlen is er de Romeinse plank ‘Securis’ en binnenkort komt er een Romeinse kruidenkaas met kruiden die de Romeinen in hun keuken gebruikten.

Sarool
Niet alleen het Romeins verleden krijgt aandacht. “We merken dat er weer terug wordt gegrepen op het mijnverleden. Wij hebben een serveerplank, die heet ‘de Sjöp’. Onze eerste Heerlense kaas heet ‘Heerlens genot’ en daarop is de Oranje-Nassau mijn afgebeeld. Splinternieuw is onze nieuwe theelijn ‘Sarool’ waarmee we de vaders van het huidige Heerlen roemen. Zo zijn de verschillende smaken vernoemd naar monseigneur Savelberg, dichter Dautzenberg, spoorwegingenieur Sarolea, burgemeester Van Grunsven, mijndirecteur Haex, mijningenieur Honigmann, zanger Wiel Knipa en anderen."

“De geschiedenis van Heerlen is altijd weggestopt. In navolging van de tijdlijnen die Visit Zuid-Limburg heeft gelanceerd, brengen wij producten op de markt waardoor we de trots op Heerlen samen uitdragen.” Na het succes van de Caumerdalsche kaas zijn de heren niet meer te stoppen. “We hebben ook honing uit Treebeek, Kunradersteentjes (ambachtelijke chocolaatjes), vurige kruidenmixen uit Heerlen en schepijs dat op traditionele wijze wordt gemaakt in Margraten. Binnenkort gaan we van Heerlense appels stroop laten maken en thematische notenmixen aanbieden.” Ronald sluit af: “Heerlen is een heel mooie stad. Met al deze producten willen we dat laten zien en proeven.”

Tekst: Leonie Kohl
Foto’s: Luc Lodder