Denis Duspara (33) is sinds februari de nieuwe eigenaar van restaurant & lifestyle bar Good People. De horecagelegenheid aan de Geleenstraat is sinds maart open onder leiding van de nieuwe uitbater. Denis is mede-eigenaar van kledingwinkels Yugo Menswear en Strictly for Men en daarmee geen vreemde in ondernemersland. Hij droomt al over nieuwe toekomstplannen voor Good People, maar eerst wil hij het reilen en zeilen van het restaurant nog beter leren kennen.
Hij is al zeven jaar ondernemer in Heerlen. Denis is samen met zijn schoonbroer eigenaar van Yugo Menswear en Stricly for Men. Zijn zus is de eigenaresse van damesmodezaak Deems. “In de praktijk runnen we de kledingwinkels met z’n drieën. We helpen elkaar altijd waar nodig”, vertelt Denis. “Toen het verhaal rondging dat de eigenaar van Good People – van wie wij ook al Strictly for Men overnamen – het restaurant te koop wilde zetten, ben ik gaan sparren met mijn zus en schoonbroer. Ik gaf uiteindelijk de doorslag. ‘Ik ga het gewoon doen’, zei ik.”
De complete beleving
In plaats van dat hij zich afvroeg of hij het wel zou kunnen, zag Denis zijn nieuwe ondernemersavontuur als een uitdaging. “Ik heb zelf een beetje horeca-ervaring en ik kende het restaurant al vrij goed omdat ik er zelf wekelijks at. Mede doordat de chefs Dawin en Merlin blijven, durf ik deze uitdaging aan te gaan. Zelf werk ik nu mee in de bediening om het restaurant nog beter te leren kennen. Strictly for Men ligt tegenover Good People en ik zou het zonde hebben gevonden als we naar een leeg pand moesten kijken. Bovendien heeft het restaurant een gunstige ligging en kunnen we de klanten van onze kledingwinkels de complete beleving bieden: een gezellig dagje shoppen waarna ze aansluitend een hapje kunnen eten. De winkels en het restaurant versterken elkaar en dat is goed voor Heerlen.”
Toekomstplannen voor Good People
Good People heeft een iets andere uitstraling: de bar heeft een nieuwe look, er zit nieuw behang op de muur en de stoelen zijn bekleed met jeansstof van spijkerbroeken uit de modezaken van Denis. “Good People houdt hetzelfde imago, maar is een beetje opgefrist. In de toekomst zou ik ook graag een ontbijt- en lunchmenu willen aanbieden, zodat winkelaars de hele dag terechtkunnen bij ons. Maar voorlopig gaan we nog op de huidige manier verder. Dawin en Merlin hebben genoeg inspiratie om de dinerkaart te updaten.”
Tekst: Judith Bouwels
Foto: Luc Lodder