Nieuwe eigenaar van Brasserie Mijn Streek is bekend gezicht

Nieuwe eigenaar van Brasserie Mijn Streek is bekend gezicht

Hij liep al een tijdje rond bij Mijn Streek en het was dan ook een ‘zachte’ overname. Sinds kort staat Rijk Boerma aan het roer van de bekende Heerlense brasserie boven op het Glaspaleis. Hij nam de horecazaak over van drie partners, zelf doet hij het – als eigenaar – in z’n eentje. Het concept zet hij voort, maar met wat smakelijke toevoegingen blijft Brasserie Mijn Streek als vanouds verrassen.

Je kent Brasserie Mijn Streek van lokaal eten op niveau voor een goede prijs. Dat idee blijft gelukkig overeind, maar Rijk doet er wel nog een scheutje bij. Het mag van hem nog dynamischer en drukker worden. Dat betekent meer momenten van de dag om van dat verbluffende uitzicht te genieten, natuurlijk met een passende prikkeling van de smaakpapillen: een zakelijke lunch, een kopje koffie tijdens het winkelen, een gezellig etentje of een glaasje Limburgse wijn in de avond. Vanuit Rijks eigen passie heeft de drankkaart een stevige (lokale) upgrade gekregen.

Zijn ouders zitten in de drankenhandel, dus de stap naar de horeca was geen heel grote. Hij deed veel werkervaring op in Maastricht en kwam later terecht in het warme bad van Mijn Streek. Toen de drie eigenaren destijds voor opvolging uitkeken, zochten ze die dichtbij. In hun eigen vertrouwde team en daar zat Rijk in met de grote ambitie om zijn eigen restaurant te runnen. Onlangs werd die droom werkelijkheid en nu geniet hij met volle teugen van ‘zijn’ Mijn Streek.

Uitzicht en eigen inzicht
“Het leukste vind ik de vrijheid om na te denken over nieuwe concepten en die naar eigen inzicht tot uitvoering te brengen. Het is heel leuk om het aanbod in de brasserie altijd fris te houden, maar ook uitdagend om evenementen te cateren. Dan is er meestal een thema of zijn er speciale wensen: dat vind ik echt leuk om te doen.” De ‘gewone’ Heerlenaar ziet vaak alleen de brasserie, maar van het eten en drinken van Mijn Streek wordt op allerlei evenementen – van groot tot klein – genoten.

Weinig veranderingen aan het concept dus, maar Rijk heeft wel een gezonde uitbreidingsdrang. Daar kan hij nu nog niet al te veel over zeggen, maar het begint met een R en eindigt op ooftopbar. Blijkbaar zijn er nog meer plekken in het Glaspaleis waar genoten kan worden van een drankje op hoogte. Verder is hij bezig om het bestaande buitenterras te verbeteren, zodat het uitzicht op het Pancratiusplein beter is en is hij een van de weinige restaurants met een volledig Limburgse bierkaart.

Rijks passie voor dranken is een terugkerend thema. Bijdehand honingbier – een bier dat mede door een van de vorige eigenaren van Mijn Streek is ontwikkeld – blijft een paradepaardje, maar er wordt binnenkort ook een geheel eigen bier gebrouwen bij Gulpener: een champagnebier. Geproost en getoast kan er in ieder geval volop op deze Heerlense topplek!

Tekst: Leonie Kohl
Foto's: Luc Lodder