Nieuw in Heerlen: gratis fotoworkshops ‘Heerlen op de plaat’

Nieuw in Heerlen: gratis fotoworkshops ‘Heerlen op de plaat’

Vrijdag 20 oktober 2023, Heerlen – Beter leren fotograferen met je telefoon met Heerlen als decor, dat leren deelnemers van de nieuwe, gratis workshops ‘Heerlen op de plaat’. De eerste editie vindt plaats op zondag 29 oktober van 12 tot 16 uur, startpunt Café Pelt, en wordt gegeven door fotograaf Luc Lodder. Deze workshopreeks wordt mede mogelijk gemaakt door Heerlen Mijn Stad.

Bijna iedereen heeft een smartphone op zak en met de camerafunctie is steeds meer mogelijk. Je hoeft niet altijd een dure en zware spiegelreflexcamera om je nek te hebben hangen om mooie plaatjes te schieten, laat fotograaf Luc Lodder zien tijdens de workshopreeks ‘Heerlen op de plaat’. Op zondag 29 oktober vindt de eerste editie plaats met de herfst als thema. Meedoen is gratis, er is plek voor 20 tot 25 deelnemers.

Luc Lodder is fotograaf voor onder andere De Limburger en Heerlen Mijn Stad, zo kent hij Heerlen op zijn duimpje. Voor deze editie, die om 12 uur bij Café Pelt start met een introductie (consumpties voor eigen rekening), neemt hij de deelnemers mee langs het Tempsplein, over de begraafplaats aan de Akerstraat, door het Aambos en langs andere fotogenieke plekken in Heerlen-Centrum. De opgedane kennis kan op deze plekken in de praktijk worden gebracht en om 15 uur wordt de workshop afgerond door het gezamenlijk bespreken van de resultaten, weer in Café Pelt. Om 16 uur eindigt de workshop.

Weer of ‘geen’ weer, de workshop zal doorgaan in de buitenlucht, dus wordt deelnemers gevraagd om kleding en schoeisel hierop aan te passen. Bovendien worden ze vrijblijvend uitgenodigd om de resultaten te delen op sociale media waardoor de herfstplaatjes van het verrassend groene (en nu ook gele en rode) Heerlen te bewonderen zijn voor een breed publiek via de kanalen van Heerlen Mijn Stad.

Deelname is gratis, vol = vol. Aanmelden voor de eerste editie van ‘Heerlen op de plaat’ kan tot en met vrijdag 27 oktober door een e-mail te sturen naar [email protected] o.v.v. ‘Heerlen op de plaat 1’.