Nieuw in Heerlen-Centrum: Omega Sushi

Nieuw in Heerlen-Centrum: Omega Sushi

De nieuwe sushizaak in de Saroleastraat is het einde voor sushifanaten. Voor horecaondernemers Daphne en Mitica was dit restaurant het einde van een lange reis en het begin van een spannend, nieuw avontuur. Na maanden rondreizen door heel Europa viel hun oog op deze plek (Saroleastraat 59) in hartje Heerlen en ze werden verliefd. Nu proef je bij Omega sushi hun eindeloze liefde voor de populaire Japanse rijstrolletjes.

Voor Daphne en Mitica (Titi voor vrienden) is sushi een serieuze zaak. Geen all-you-can-eat of gebakken banaan, maar de basis van hun sushi is traditioneel Japans. Titi rolt al dertien jaar lang sushi en volgde daarvoor strenge lessen bij een Japanse sushichef. Bij Omega sushi is alleen al het koken van de rijst een spiritueel proces. Het rollen is een kunst die op de klassieke Japanse manier wordt uitgevoerd. Het resultaat is een traditionele kwaliteitssushi met een moderne twist.

Moderne twist
Wat is die moderne twist dan? Die proef je vanzelf als je de sushi-pizza eet, geniet van de rijke toppings of kies voor een Rainbow Roll, Rollacoaster of de Vegatastisch. Echte culinaire avonturiers gaan trouwens voor de Mystery roll, die elke week verandert. Ook hier wijkt Omega sushi af van andere sushirestaurants: het achterste deel is een ‘gewoon’ restaurant met een wisselende kaart, zonder rondes en je kunt zo lang blijven zitten als je wilt. De eigenaars vinden het belangrijk dat jij geniet van de creaties van de chef en dat je een ontspannen avondje uit hebt.

Mix & match
Dat is het verhaal achterin de zaak. Voorin de zaak is er overdag ook iets unieks te beleven. ’s Middags, tussen 12 en 16.30 uur, is dit deel geopend voor (afhaal)lunch. De vitrine is dan gevuld met allerlei soorten verse sushi die je zelf mag mixen en matchen, een leuke en laagdrempelige manier om verschillende soorten sushi te ontdekken! Ook leuk om te weten: rond 17 uur wordt de sushi die over is verkocht via Too good to go, een app die voedselverspilling tegengaat.

Daphne en Titi vinden het belangrijk om hun kaart aan te passen naar de wensen van hun gasten. Zo zijn er volop vega en vegan opties, is gebleken dat mensen dol zijn op toppings (en daar zijn ze dan ook royaal mee) en is er genoeg te genieten voor mensen met rauwe-vis-vrees. Favoriet is de Omega-platter, een plank waarmee chef Titi helemaal uit z’n dak gaat. Soms is hij zo enthousiast over zijn creatie dat hij ‘m zelf naar de tafel komt brengen.

Liefde voor sushi, Heerlen en elkaar
Eigenlijk is Omega sushi één groot liefdesverhaal. Titi en Daphne kwamen elkaar ‘tijdens corona’ tegen in Oostenrijk toen de vonk stevig oversloeg. Sindsdien zijn ze geen dag meer van elkaars zijde geweken. Ze zochten dan ook een plek waar ze samen konden werken. Op een zonnige dag waren ze in Heerlen, omdat voorganger Zen Sushi een sushichef zocht. Heerlen maakte zo’n goede indruk dat ze bij een mogelijkheid tot overname geen seconde twijfelden: “This is meant for us!”. En zo werd Heerlen een gepassioneerd en innovatief sushirestaurant rijker op een veelbelovende plek in de binnenstad. Ga mixen, matchen en mysteryrollen in de Sarool!

Tekst: Leonie Kohl
Foto's: Luc Lodder