Van de zomer leek het er even op dat we voorgoed afscheid moesten nemen van lunchroom Jansen & Janssen coffee & more. Er diende zich een nieuwe eigenaar aan die de twee achternamen van de oprichters behield en zijn eigen wereldwijde kookkunsten meeneemt in het lichtjes aangepaste concept. Bij Jansen & Janssen ben je vanaf nu niet alleen van harte welkom voor koffie met vlaai en lunch, maar ook voor een borrel en van donderdag tot en met zaterdag voor diner.
Sinds vorige maand is Heerlen een restaurant rijker. Op het bekende adres in de Dr. Poelsstraat geniet je van ‘Bourgondische finesse’ in een ongedwongen sfeer. Het is – naar eigen zeggen – het laatste kunstje van Rens Elzinga, de horecaondernemer die Jansen & Janssen onlangs overnam. Voordat hij in Heerlen neerstreek, deed hij een berg horeca- en restaurantervaring op in binnen- en buitenland. Dat proef je terug in de gerechten.
Bourgondisch
Rens is van origine Frans specialiteitenkok. In zijn diensttijd kwam hij terecht in de keukens van de marine. Al kokkerellend voer hij de hele wereld over. Overal deed hij inspiratie op, die hij zelfs elf jaar lang omzette in vorstelijke gerechten voor het Koninklijk Hof. Hij introduceerde live cooking bij verschillende Van der Valk-hotels en kwam voor een andere horeca-opdracht in Limburg terecht. Die Bourgondische levensstijl beviel hem wel en hij landde uiteindelijk in Heerlen. Toen hij tijdens een van zijn wandelingen in gesprek raakte met de eigenaren van Jansen en Janssen, was de overname snel geregeld.
Na alle toeren, fratsen en grote projecten wordt Jansen & Janssen het laatste kunstje van Rens. Hij heeft de voormalige lunchroom al omgetoverd tot een echt restaurant met als meest opvallende toevoeging: een bar die verwelkomend de zaak insteekt. De bar is een verlengstuk van de keuken, zodat Rens het contact met de gast goed kan behouden. Hij vindt sfeer en persoonlijke aandacht heel belangrijk in zijn zaak, net als kwalitatief en toegankelijk eten en daarvoor nemen we alle smakelijkheden kort onder de loep.
Koffie met gebak of lunch
Jansen & Janssen is alle dagen van de week geopend, behalve op woensdag. De andere dagen ben je vanaf 9.30 uur welkom voor koffie, vlaai en lunch. Op de lunchkaart staan gerechtjes van elk € 5,40 en je kiest uit rijkelijk gevulde tortilla boats, vers brood met een kroket of een tosti foccacia met allerlei soorten vullingen. Salades en een bowl maken de lunchkaart compleet. Speciale aandacht verdient de koffie en het gebak. Rens stapte over op de lokale brander Blanche Dael en het huisgemaakte gebak komt van een gepensioneerde banketbakker (en is verrukkelijk).
Nieuw bij Jansen & Janssen: diner
Op donderdag, vrijdag en zaterdag schuif je vanaf 17 uur aan voor het diner. De gerechten zijn te typeren als typisch fusion met invloeden uit de Aziatische keuken. Je kunt starten met een soupoccino of mambo jambo-soep. De hoofdgerechten zijn udon noodles (ook vegetarisch), gebakken tonijn met mangojus, gegrilde zalm met kreeftenjus en Zoeshi J&J, een eigen draai die Rens aan klassieke sushi geeft. Er staan ook verleidelijke desserts op de kaart. Rens is van plan het menu maandelijks te veranderen, dus zie je iets lekkers, grijp snel je kans!
Met zijn Romeins Kwartiertje laat Rens zien waar Jansen & Janssen nu voor staat. Deze superdeluxe kaas- en vleesplank is samengesteld door de heren van Delicious Store, waarmee hij ook nog eens aansluit op de ligging van zijn zaak in het Romeins Kwartier. Lekker lokaal dus!