Kinderopvang Best 4 kids

Kinderopvang Best 4 kids

Akerstraat 27

Terug naar Horeca & Winkelen

In het hartje van Heerlen is sinds kort een bijzondere kinderopvang en buitenschoolse opvang (BSO) voor kinderen van 0-13 jaar gevestigd. De kinderen genieten dagelijks van de omliggende natuur en krijgen een rijk cultureel aanbod. Natuur, kunst & theater staan centraal. De bevlogen pedagogisch medewerkers weten door hun specifieke kwaliteiten het beste in kinderen naar boven te halen. De inrichting, verzorging en de activiteiten zijn geïnspireerd door de Reggio Emilia-pedagogiek uit Italië.

In een kleinschalige setting worden de allerkleinsten van 0 - 1,5 jaar warm ontvangen en sluit men zo dicht mogelijk aan bij de behoeften van het jonge kind. Zodra de kinderen kunnen lopen (van ongeveer 1,5 tot 3 jaar) mogen ze de nabije wereld volop zelf ontdekken in de dreumes/peutergroep. Voor de oudste peuters vanaf 3 jaar is er een speciale peutergroep, waar de kinderen spelenderwijs en met betekenisvolle thema’s worden voorbereid op het basisonderwijs. Hiermee wordt een mooi, kwalitatief hoogwaardig alternatief voor de peuterspeelzaal geboden.

Best 4 Kids – Binnenstad bevindt zich in het voormalige Toetergebouw aan de Akerstraat. Met respect voor het spraakmakende ontwerp van architect Laurens Bisscheroux, is het gebouw eind 2017 verbouwd, onder meer om dit unieke kindercentrum te kunnen huisvesten. De warme industriële inrichting doet denken aan Scandinavisch design. Behalve traditioneel speelgoed zijn er veel natuurlijke, vintage en gerecyclede materialen om vrij mee te spelen, te creëren en te bouwen. De groepsruimtes zijn ruimtelijk en licht door de transparante architectuur. Elke groep staat direct in verbinding met de aangrenzende tuin.

Deze natuurontdektuin is groot, opvallend groot zelfs voor een stadstuin. In deze ‘urban nature’ kunnen kinderen naar hartenlust ravotten, hutten bouwen, spelen in de modderkeuken of groente verbouwen in de moestuintjes. Ook gaan de kinderen regelmatig onder begeleiding van onze pedagogisch medewerkers naar het nabije Aambos, om samen te kunnen struinen in het oude hellingbos. Op de eigen locatie bedenken kinderen voorstellingen in het theater, zijn ze kunstzinnig bezig in het atelier of bereiden ze samen heerlijke gerechten in de grote leefkeuken.

Doordat Best 4 Kids – Binnenstad zo centraal ligt, profiteren we van alles wat de stad te bieden heeft; het culturele aanbod van Schunck*, lokale (straat)kunstenaars, dansers en muzikanten, het theater, de markt, de musea en de moderne architectuur. De samenwerking met de lokale experts levert een rijke beleef- en ontdekwereld op voor de kinderen, passend bij de pedagogische visie van Reggio Emilia.

Kindercentrum Best 4 Kids – Binnenstad vangt het hele jaar door kinderen op van maandag t/m vrijdag van 06.30 uur tot 18.30 uur. Het is ook mogelijk om schoolkinderen losse vakantieweken te laten komen, voor een speciaal tarief.

Neem gerust contact op voor een vrijblijvende kennismaking!

Loading map...