HFC Dancestudio

HFC Dancestudio

Winkels & Horeca

HFC Dancestudio is een urban dansschool in Heerlen. Wij bieden Breakdance, Hiphop, Popping en Kidsdance aan vanaf 4 jaar.

HFC Dancestudio zet zich in voor talentontwikkeling. Met talent bedoelen wij iemand die zich vanuit een natuurlijke begaafdheid bekwaamd heeft. Die persoon is ergens goed in. Voor het ontwikkelen van dat specifieke talent zijn er een aantal factoren die van belang zijn. Aanleg is een factor, maar deze is niet alles bepalend. Het gaat om de juiste combinatie van voorzieningen, goede voorbeelden, begeleiding en motivatie.
Talentontwikkeling heeft hierbij ook een maatschappelijk doel: jongeren die van thuis uit niet in aanraking komen met kunst en cultuur, krijgen via cultuureducatie een bredere blik op de wereld aangereikt.

Bij HFC Dancestudio signaleren, ondersteunen en coachen de docenten de jongeren. Naast deze stimulerende omgeving gaat het daarbij ook om het doorzettingsvermogen en enthousiasme van de jongeren. De docenten willen de jongeren laten ervaren dat ze ergens goed in zijn en dat ze zelfs nog beter kunnen worden met de juiste ondersteuning. Uit onderzoek blijkt dat het uitdagen van jongeren om tot betere prestaties te komen (‘jezelf verbeteren’), door het bereiken van persoonlijke doelen en/of het ontwikkelen van vaardigheden, leidt tot toenemend zelfvertrouwen en bewustzijn van vooruitgang. Gerichte talentontwikkeling is daarmee ook in hoge mate karaktervormend.