Veilig winkelen

Veilig winkelen doen we óók samen

Het kriebelt, de zon schijnt al dagen en het kriebelt nog meer....vrijwel iedereen staat te popelen om er op uit te gaan. Heel begrijpelijk en heel menselijk. We zien het in de stad (centrum), het is druk, behoorlijk druk, met momenten misschien wel een beetje té druk gezien de situatie.

Achter de schermen werkt de gemeente onder meer in samenwerking met ons (Heerlen Mijn Stad) aan een heldere routing voor bezoekers en winkelend publiek. Deze volgt op korte termijn en zal ervoor zorgen dat veilig winkelen duidelijker en makkelijker wordt.

Schrikken is niet nodig maar let op: er wordt actief gesurveilleerd in het centrum door toezichthouders. In het uiterste geval kan het centrum worden afgezet.

We delen graag de volgende regels voor een bezoek aan onze geliefde stad met jullie, lees ze door voordat je de deur uit gaat:

1) Houd zoveel mogelijk rechts aan en houd 1,5 meter afstand van anderen
2) Kom met maximaal 2 personen
3) Beperk je tijd, blijf niet uren lang
4) Vermijd drukte en kies zo nodig een andere route
5)
Houd op roltrappen 4 treden afstand en gebruik een lift met maximaal 2 personen

Wellicht inmiddels vanzelfsprekend maar vergeet ook niet om met pin te betalen, zo weinig mogelijk aan te raken én volg bij horeca en winkels de aangegeven regels ter plaatse.