Universiteit van Nederland LIVE

Universiteit van Nederland LIVE

Wetenschap voor iedereen

Terug naar UITagenda

Een diploma is niet vereist, iedereen is welkom.

De Universiteit van Nederland, met maandelijks 1,2 miljoen volgers, brengt de wetenschap dichterbij. Op je werk, tijdens je studie, in de kroeg of terwijl je geniet van je vakantie: wetenschap is overal. In Wetenschap voor iedereen geven topwetenschappers live theatercolleges onder de bezielende leiding van presentator en comedian Fuad Hassen.

De colleges en experimenten op de Universiteit van Nederland gaan over thema’s als geld, het klimaat, AI/toekomst, liefde/seks, gezond leven, muziek, brein, cultureel erfgoed, crime, voedsel, ruimte(vaart), evolutie/dierenrijk, natuur-/scheikunde en geschiedenis. Neen, je hoort geen ellenlange praatjes maar goede interactieve verhalen waar je wat van opsteekt en om kan lachen. Zo blijkt iets onbenulligs soms ineens toch heel waardevol als je er met een wetenschappelijke blik naar kijkt.