Panama Pictures

Panama Pictures

The Man who fell from the sky

Terug naar UITagenda

Een indringende en poëtische voorstelling met dans, lucht- en vloeracrobatiek en live muziek.

Terwijl alles in het universum streeft naar chaos, probeert de mens steeds opnieuw orde aan te brengen. We willen verklaren, begrijpen. Maar de meeste ideologieën en structuren die ons ooit hielpen bij die oriëntatie, schaften we af; ze waren te beperkend om nog als richtingwijzer te dienen. Nu lijkt de wereld in brand te staan en overschaduwt de ene crisis de andere. Wat rest ons nu?

The Man who fell from the sky vangt het actuele en collectieve gevoel van stuurloosheid en ontwrichting. De performers lijken wel aangespoeld. Hoog in de lucht hangen zij aan takken van een ontwortelde boom en balanceren zij op bewegende plateaus. Is dit de nasleep van een ramp? De voorbode van een grote verandering? Op een spectaculaire wijze vervlecht Panama Pictures dans, lucht- en vloeracrobatiek in een indringende en poëtische beeldenreeks over de mens die zich, zonder houvast of kompas, moet verhouden tot een omgeving die aan verandering onderhevig is. Met live muziek van Budy Mokoginta die het geheel stuwt, kleurt en bij flarden ontregelt.

Credits
Choreografie: Pia Meuthen
Dans en acrobatiek: Francesco Barba, Davide Bellotta, Fynn Neb, Jefta Tanate, Tarek Rammo, Dimitri Landoz, Yaniv Dagan
Live muziek: Budy Mokoginta
Muziekcompositie: Strijbos & van Rijswijk, Davide Bellotta
Decorontwerp: Sammy van den Heuvel
Kostuumontwerp: Sanne Reichert
Lichtontwerp: Bart Verzellenberg
Dramaturgie: Angelique Willkie
Dramaturgisch advies: Julian Vogel, Guido Janssen
Choreografische assistentie en training: Miquel de Jong