Jitske Kramer en Dolf Jansen

Jitske Kramer en Dolf Jansen

All Inclusive

Terug naar UITagenda

Een muzikaal theatercollege over samen mens zijn. 

Woest aantrekkelijk en verrukkelijk eenvoudig.
In dit bijzondere theatercollege onderzoekt antropoloog Jitske Kramer wat het voor haar betekent om samen mens te zijn. Hoe kun je een goed mens zijn? Hoe ga je om met macht, in- en uitsluiting en privileges? Wat betekenen woorden als woke en inclusie? Jitske vertelt haar persoonlijke verhaal en deelt antropologische inzichten over de dynamiek van verschil. Samen met gastspreker Dolf Jansen onderzoekt zij meer specifiek de gelijkheid en ongelijkheid tussen mannen en vrouwen, onder andere in hun man/vrouw gedicht.

Mensen vormen samen culturen en culturen vormen mensen. Een machtig interessant en emotioneel proces: wat is normaal en wie bepaalt dat? Jitske creëert in dit theatercollege ruimte voor nieuwe manieren van kijken en handelen. Een avond met heldere theorie over zware thema’s, maar ook licht, lucht en lach door spoken word, live muziek en comedy.

All Inclusive. Daar wil je bij zijn, daar moet je bij zijn.

Jitske Kramer
Jitske Kramer is een van de bekendste antropologen van Nederland. Ze is spreker, ondernemer, facilitator en oprichter van Human Dimensions. Ze reist de wereld over om te leren van traditionele healers, bijzondere leiders, verrassende innovators en willekeurige voorbijgangers. Met als doel de slagkracht en resultaten van individuen en groepen te verbeteren en de wereld een beetje mooier te maken.

Jitske behoort tot de top van de Nederlandse managementsprekers. En hoewel ze zichzelf vooral ziet als ‘new kid on the block’, werd ze al in 2013 door vakgenoten en klanten uitgeroepen tot trainer van het jaar. In 2016 werd De Corporate Tribe uitgeroepen tot Managementboek van het Jaar. Daarna ging het snel. Inmiddels heeft ook het buitenland haar talent ontdekt, en treedt ze op van Helsinki tot Belgrado, van Riga tot Milaan.

Anderen over Jitske:
“Ze prikkelt je om stevig na te denken en je stem te laten horen.”
“Verbindend, heeft humor, is onbevangen en energiek.”
“Prikkelend, zet je aan tot stevig nadenken.”
“Met flair en met lef zoekt Jitske de diepgang op.”

Na afloop van dit theatercollege vindt een Meet & Greet plaats met Jitske.

Haar boeken (Jam Cultures, Wow! Wat een verschil, Deep Democracy, Voodoo, De Corporate Tribe, Building Tribes en Werk heeft het gebouw verlaten en het Jam Cultures Spel) zijn op dat moment verkrijgbaar.