Dirk Scheele

Dirk Scheele

De roep van de jungle (met Japie het Apie) (2-7 jaar)

Terug naar UITagenda

Bekend uit de gelijknamige bioscoopfilm en Dirks best bekeken video op YouTube. Spannend!

Dirk gaat in de Kindermuziekweek in de jungle op zoek naar zijn oude vriend Japie het Apie – bekend uit de gelijknamige bioscoopfilm en Dirks best bekeken video op YouTube. Spannend! Voor en na de show kunnen de kinderen in een theatrale oerwoudspeeltuin in de foyer spelen.

Als Japie eindelijk is gevonden, starten Dirk en de (live) jungleband een muzikale zoektocht naar een nieuwe band voor Japie het Apie. De jungle-dieren strijden om beurten voor een felbegeerd plekje in de band en dit levert hilarische audities op. Tina de Tijger zingt een stoer, spannend lied. Petra de Papegaai verblindt iedereen met haar bontgekleurde verenpak. Maar... kan Japie zelf wel zingen? En zo ontstaat er een spetterend jungle-popconcert, met bekende en nieuwe liedjes van Dirk. De kinderen in de zaal volop mee kunnen zingen en dansen.

Dirk Scheele
Dirk schrijft en speelt al meer dan 25 jaar kinderliedjes. Kinderen kennen Dirk van het theater, waar hij wekelijks gemiddeld 2 tot 3 keer optreedt. Ook is hij bekend van Nickelodeon en YouTube met zijn populaire series. Op YouTube krijgen zijn video’s maandelijks 1,5 miljoen weergaven en telt zijn kanaal 60.000 abonnees. Onlangs is zijn complete oeuvre bekroond met de allereerste Buma Kindermuziekprijs.