SHIFFT | Jasper van Luijk

SHIFFT | Jasper van Luijk

One Touch

Terug naar UITagenda

Dynamische voorstelling over de noodzaak van fysiek contact.

We zijn meer teruggeworpen op onszelf dan ooit en fysiek contact heeft een nieuwe betekenis gekregen. De manier waarop we relaties aangaan en onderhouden lijken daarmee voorgoed veranderd. Tegelijkertijd hebben we allemaal een onlosmakelijke behoefte aan verbinding.

Het leven begint en eindigt met aanraking, van onze geboorte tot de handen die ons dragen naar onze laatste rustplaats. Het is wellicht de meest essentiële vorm van communicatie, onze touch. In One Touch krijgen risico, ego en rivaliteit een nieuwe betekenis in verhouding tot vertrouwen en verbondenheid. Kun je in deze snelle en individualistische wereld wel verbonden blijven zonder fysiek contact?

Drie duetten en groepsscenes gaan in One Touch naadloos in elkaar over. De dans neemt u mee in acrobatische vertellingen, waarin de dansers elkaar dragen, op elkaar balanceren en versmelten in elkaars armen.

Credits
Concept: Jasper van Luijk en Isabel Meloen
Choreografie: Jasper van Luijk i.s.m. de dansers
Dramaturgie: Isabel Meloen
Dans: Jefta Tanate, Lo Walther Boer, Mees Meeuwsen, Dovilė Krutulytė en anderen.
Productie: SHIFFT
Met dank aan: Fonds Podiumkunsten, Gemeente Utrecht en Cultuur19