Help! Helikopterouders

Help! Helikopterouders

(vanaf 6 jaar)

Terug naar UITagenda

Alles wat je altijd al wilde weten over je opvoeders.

Heb jij van die ouders die niets aan het toeval overlaten? Die als helikopters boven je hangen, klaar om elk mogelijk gevaar goedbedoeld uit de weg te ruimen? Of word jij juist met twee verschillende sokken naar school gestuurd? En controleert niemand of je huiswerk af is…?

In deze energieke familievoorstelling vol interactie kruipen vijf acteurs afwisselend in de huid van ouders en kinderen. Ze zetten de boel flink op z’n kop om samen met het publiek te oefenen met opvoeden en opgevoed worden. Actueel en hilarisch herkenbaar voor alle kinderen én ouders, of dat nu Curlingvaders, Tiger Moms, Pizzapapa’s of Loedermoeders zijn.

Gehannes
“Opvoeden gaat nu eenmaal gepaard met gehannes”, vertelt Inez Derksen, artistiek leider van Het Laagland, in een interview met ons. “Mijn hart ligt bij alle betrokkenen maar het meest natuurlijk bij die loyale kinderen die met al onze goede bedoelingen moeten dealen. Hoe vaak roepen ouders en kinderen niet ‘Het is ook nooit goed’? Dat alleen al zal voor veel herkenning zorgen. Wie weet nemen zij vervolgens iets van een nieuw inzicht mee. Er is niks mooiers dan van betekenis te kunnen zijn. Voor jong én oud.”

Credits
Regie & concept: Inez Derksen
Spel & tekst: Kiki van Aubel, Evrim Akygit e.a.

Tip: Creatieve workshop voor kinderen - Vrije Akademie Parkstad
Maak het theaterbezoek van uw kind compleet! Voorafgaand aan de voorstelling kunnen de kinderen voor €2,- deelnemen aan een creatieve workshop die wordt verzorgd door de Vrije Akademie Parkstad. In deze workshop gaan de kinderen hun eigen familie kleien en in een bewaardoosje stoppen. De workshop begint 50 minuten voor aanvang van de voorstelling.