NDT2

NDT2

The beauty of it all

Terug naar UITagenda

De ultieme balans tussen NDT's nalatenschap en nieuwe artistieke stemmen.

The beauty of it all is een samenkomst van de twee zwaargewichten Jiří Kylián en Ohad Naharin, die ieder een historisch NDT-werk ten tonele zullen voeren, en Maxine Doyle die een nieuw werk zal creëren voor de NDT 2-dansers. Dit programma slaat de ultieme balans tussen het eren van NDT's nalatenschap en zijn rijke repertoire, en het creëren van ruimte voor nieuwe artistieke stemmen die het gezelschap van verrassende perspectieven voorzien.

Jiří Kylián – 27’52”
Jiří Kylián maakte 27'52" voor NDT 2 in 2002. Het werk neemt je mee in een spel van zoeken en gezocht worden, van vasthouden en vastgehouden worden, van duwen en trekken. De titel verwijst zowel naar de lengte van het werk, 27 minuten en 52 seconden, als naar de geboortedatum van voormalig NDT-danser en artistiek leider van NDT 2 Gerald Tibbs. Over het werk zegt Kylián: “Elke fractie van een seconde van ons leven is verantwoordelijk voor onze veroudering, elk moment is een soort verandering. Voor mij is dit een geruststellende en bevrijdende gedachte. We hoeven niet hetzelfde te blijven van onze geboorte tot onze dood. We veranderen voortdurend.”

Maxine Doyle – nieuwe creatie
Maxine Doyle is regisseur en choreograaf bij Punchdrunk, met wie ze onder meer het meervoudig bekroonde Sleep No More, The Firebird Ball en Faust co-produceerde. Zij creëerde voor verschillende dansgezelschappen en voor televisie en film. Haar werk combineert een intense lichamelijkheid met een focus op het construeren van karakters en niet-lineaire verhalen. Haar première voor NDT 2 markeert Doyles debuut bij het gezelschap en wordt een creatieve samenwerking met componist en muzikant Cassie Kinoshi, die een originele compositie voor het werk zal maken.

Ohad Naharin – Minus 16
NDT 2 viert het 25-jarig bestaan van Minus 16 (1999) van Ohad Naharin. Het werk bevat muziek die varieert van Dean Martin tot mambo en van techno tot traditionele Israëlische muziek, en haalt de scheiding tussen de dansers en het publiek op onvoorspelbare manieren weg. Ohad Naharin is de huidige huischoreograaf en voormalig artistiek directeur van de gerenommeerde Batsheva Dance Company. Naharin is tevens de grondlegger van Gaga – een onmiskenbare bewegingstaal die dansers in staat stelt om hun grenzen te verleggen, zowel binnen alsook buiten hun werk.

Inleiding
Bij deze voorstelling vindt een inleiding plaats. Deze start om 18:30 uur in de INGzaal. Voor Vrienden van PLT is de inleiding gratis toegankelijk, voor overige bezoekers € 3,50. U boekt een plaats voor de inleiding in het vervolg van het bestelproces.