Koro Koro
10 maart 2024

Koro Koro

(0,5 - 1,5 jaar)

Een ontroerende, unieke dialoog tussen de dansers, baby’s en dreumesen.

Tijdens de schrit_tmacher jeugddag draait het in Theater Heerlen om de (be)leefwereld van iedereen van 0 tot pakweg 21. Die dag is dans voor het hele gezin te zien, kun je meedoen met workshops en is ook in de foyer van alles te beleven. Koro Koro is een bijzondere interactieve dansvoorstelling voor de allerkleinsten. Een magisch spel; clownesk, dansant en muzikaal.

Koro Koro is Japans voor ‘iets rollends’. In deze kleine, intieme voorstelling lopen de dansers en muzikanten rond. Ze rollen, glijden, springen en omringen de baby’s met klanken. Samen improviseren ze op de bewegingen en geluiden van het piepjonge publiek. Ter plekke ontstaat zo een ontroerende, unieke dialoog tussen artiesten, baby’s en dreumesen.

Een bijzondere improvisatietechniek
Makiko Ito is choreografe en danseres, afkomstig uit Japan. Met Wonderland Collectief maakt zij interactieve voorstellingen met jonge kinderen. In haar voorstellingen werkt ze samen met muzikanten die ook een essentiële rol spelen in de interactie met het publiek. De voorstellingen van Wonderland Collectief zijn gebaseerd op een bijzondere improvisatietechniek, waardoor elke voorstelling een unieke belevenis is.

schrit_tmacher Festival
Deze voorstelling maakt deel uit van schrit_tmacher Festival. Kijk voor meer informatie over dit Euregionale hedendaagse dansfestival op schrittmacherfestival.nl

Credits
Choreographie: Makiko Ito
Dans: Manuela Tessi, Makiko Ito
Muziek: Alan Gunga Purves (percussie), Kristján Martinsson (accordion en zang)

Koro Koro