Robin Hood

Robin Hood

(vanaf 6 jaar)

Terug naar UITagenda

646 jaar na de eerste verhalen over Robin Hood komt de volksheld opnieuw tot leven in avontuurlijke tekst van Ilse Warringa (o.a. De Luizenmoeder). Samen met een compleet orkest én duizelingwekkende decors zorgen de acteurs van Theater Sonnevanck voor een muzikale theaterbelevenis. Je komt ogen en oren te kort!

Iedereen kent de legende van Robin Hood. Robin en zijn vrienden schieten pijlen sneller dan het licht en stelen harten voor je boe of bah kan zeggen. Geld verdwijnt uit de zakken van de rijken en belandt bij wie het ‘t hardste nodig heeft. Als de avond valt trekken ze zich terug, de bossen in, waar de mensen wonen voor wie in de stad geen plek is. De vrijbuiters, vogelvrijverklaarden en verzetshelden. Daar leven ze hun eigen leven, vrij van regels en buiten de norm. Waarom zou je daar geen onderdeel van willen zijn?

Brutaal, eigenzinnig en vol humor
Met deze gloednieuwe Robin Hood maken Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel en Theater Sonnevanck een laagdrempelige remake van de legende. En dat orkest met 45 (!) musici? Zij zijn ook de driftige lakeien van Koning Jan, de bomen in het donkere Sherwood Forest en de luidruchtige gasten in de herberg van Nottingham. Brutaal, eigenzinnig en vol humor trekken ze het verhaal over deze volksheld naar het nu.

Credits
Producent: Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel en Theater Sonnevanck
Regie: Daniël van Klaveren
Tekst: Ilse Warringa
Muzikaal concept: Joris Nassenstein
Cast: Dieuweke van Reij, Yamill Jones, Ayrton Kirchner, Korneel Evers, Whitney Sawyer e.a.