WINTERWATER

WINTERWATER

(vanaf 14 jaar)

Terug naar UITagenda

Filmisch theater voor de onzichtbare, onhoorbare maar onmisbare.

Het jonge figurentheatergezelschap Studio Figur, theatermaker Rieks Swarte & productiehuis Feikes Huis presenteren samen WINTERWATER. Deze nieuwe beeldende voorstelling met poppen, tekeningen, maquettes, live-cinema en muziek maakt op een poëtische, filmische manier het thema eenzaamheid invoelbaar.

WINTERWATER is gebaseerd op de debuutroman van Lex Paleaux (2020) over een onbevangen kind, dat met verwondering de wereld bekijkt. Lex groeit op in een traditioneel Fries dorp, met zijn strenggelovige Friese moeder, zijn Franse vader en twee oudere broers. Het wordt de jongen steeds pijnlijker duidelijk dat hij anders is dan zijn omgeving. Gelukkig vindt hij troost bij Freddy Mercury, de hond van de buren en in zijn grote fantasie. Naarmate Lex ouder wordt neemt iedereen steeds meer afstand van hem. Hij begrijpt niet waarom alles gaat zoals het gaat. Als tiener wordt zijn eenzaamheid ondraaglijk en slaat zijn kinderlijke verwondering om in rebellie, onhandelbaar gedrag en een steeds grotere existentiële wanhoop.

Filmisch theater
Regisseur Noufri Bachdim van Studio Figur over WINTERWATER: “De stijl van Lex Paleaux is heel beeldend: we zien de wereld en beleven de wereld door de ogen van het kind. Het boek voelt filmisch aan en we willen dat de voorstelling dat gevoel ook heeft. Alsof je een intiem inkijkje krijgt in Lex zijn leven, waarin hij je bij de hand neemt en alles laat zien.”

Credits
Concept & regie: Noufri Bachdim
Concept & vormgeving: Rieks Swarte
Poppen: Pluck Venema, Rieks Swarte
Scenario: Heleen Verburg
Muziek: Sebastiaan Bax
Dramaturgie: Pol Eggermont
Spel: Pluck Venema, Tim Hammer, Nick Bos e.a. kostuums Vita Coenen
Naar de roman van Lex Paleaux