Out of Touch

Out of Touch

Terug naar UITagenda

Lang leve de verbeelding!

Is onze verbeelding altijd zo vrolijk en onschuldig als we beweren? Kennen we niet ook haar destructieve kant, heeft ze ons niet vaak gekweld? Oh, kon alles maar zo gemakkelijk gescheiden worden...

De van oorsprong uit Limburg afkomstige broer en zus Imre en Marne van Opstal zijn een creatief duo dat, na een succesvolle danscarrière bij het Nederlands Dans Theater en de Batsheva Dance Company de podia van Europa spannend onzeker maakt met choreografisch werk tussen dans, theater, performance en beeldende kunst. Ook maakten ze werk voor Rambert Dance Company (uk), Ballet BC (can), GöteborgsOperans Danskompani (se) en Tero Saarinen Company (fin).

In het Schauspielhaus Bochum betreden ze nieuw terrein: ze laten dansers en acteurs elkaar ontmoeten en samen een tekst veroveren. Want waar je niet over kunt praten, daar moet je over dansen. De muziek is van Amos Ben-Tal, decor- en lichtontwerp is van Tom Visser. Met medewerking van het Hessischen Staatsballetts.

Deze voorstelling beleeft in januari 2024 in Bochum zijn wereldpremière en is een maand later tijdens schrit_tmacher 2024 voor het eerst in Nederland te zien.

Inleiding
Bij deze dansvoorstelling vindt een inleiding plaats. Deze start om 19:00 uur in de INGzaal. Voor Vrienden van PLT en schrit_tmacher is de inleiding gratis toegankelijk, voor overige bezoekers € 3,50. U boekt een plaats voor de inleiding in het vervolg van het bestelproces.

schrit_tmacher Festival
Deze voorstelling maakt deel uit van schrit_tmacher Festival. Kijk voor meer informatie over dit Euregionale hedendaagse dansfestival op schrittmacherfestival.nl

Credits
Choreografie, decor- & kostuumontwerp: Imre van Opstal and Marne van Opstal
Muziek: Amos Ben-Tal
Licht en decorontwerp: Tom Visser
Co-dramaturgie: Fabienne Vegt & Schauspielhaus Bochum dramaturg
Assistent regisseur: Anders Hellström
Productie: Myrthe van Opstal (CASC)