Hé koe, waar ga je naartoe?

Hé koe, waar ga je naartoe?

(3-8 jaar)

Terug naar UITagenda

Voor iedereen die zin heeft in een loeigoeie voorstelling!

Joes speelt al jaren kindervoorstellingen geïnspireerd op prentenboeken. Vorig jaar maakte zij haar eerste eigen prentenboek, geïnspireerd op het waargebeurde verhaal van koe Leonarda 12, die tijdens de watersnoodramp in Limburg 100 km door de Maas zwom. En nu is er dan ook de loeigoeie theatervoorstelling over een koe die wel eens iets nieuw wil. Na afloop mag je BOE roepen!

In Hé koe, waar ga je naartoe? gaat het niet over hoogwater, meer over een koe die zich verveelt. Ze maakt ‘sudokoe’s’ en leest boeken over ‘haute koeture’, koeienvlaaien bakken en meer van dat soort zaken. Overal gebeurt iets, behalve in haar wei. Op een dag is koe het geloei moe en duikt ze in de rivier om iets nieuws te ontdekken. Maar als koe ver van huis is, is het water wel erg koud en diep. Ze mist haar warme bed van stro. Komt koe weer veilig thuis?

Joes
Joes is bekend van peuter- en kleutervoorstellingen zoals Dikkie Dik en de taart en Deze ridder zegt nee. Haar voorstellingen zijn bewerkingen van populaire prentenboeken. Samen met Dirk Scheele is ze ook te zien op Nickelodeon. Zij vindt peuters en kleuters de allerleukste doelgroep die er is. “Ze zijn zo enthousiast, kennen geen gene en leven echt mee met het verhaal”, vertelt zij in een interview. “Als de koe in mijn voorstelling onder water een plas doet en er een grote gele pisvlek in het water drijft, gaan ze door het dak.”