Reinaert de V.

Reinaert de V.

Terug naar UITagenda

Het aloude verhaal over Reinaert de Vos in het hier en nu.

Koningin Nobel houdt hofdag. Alle dieren klagen over de kwaadaardige streken van Reinaert de Vos. Bruun de Beer en Tibeert de Kater moeten Reinaert gaan halen, maar hij is ze telkens te slim af. Pas als zijn dochter Rosseline aandringt verschijnt Reinaert aan het hof. Reinaert wordt veroordeeld... Hij lijkt koningin Nobel met een subliem verhaal te overtuigen van zijn onschuld. Maar Reinaert heeft één persoon onderschat: zijn dochter.

Reinaert de V. is een multimediale familievoorstelling met de poppenspelers en dansers van Duda Paiva Company, musici van het New European Ensemble en zangers van Holland Opera. Tweevoudig Gouden Griffelwinnaar Simon van der Geest vertaalt het aloude verhaal over Reinaert de Vos in Reinaert de V naar een actuele klimaatrechtzaak waarin de ‘gelijkhebbers’ verleid worden tot corruptie en waarin de jeugd opstaat tegen de oude garde. Oene van Geel (winnaar VPRO/Boy Edgar Prijs 2013) maakt een veelzijdige muzikale compositie, waarin elke speler een eigen muzikaal idioom krijgt. Het resultaat is actueel muziektheater voor iedereen vanaf 7 jaar.

Creatie:
Muziek: Oene van Geel
Libretto: Simon van der Geest
Regie: Joke Hoolboom
Choreografie: Duda Paiva
Decor: Douwe Hibma
Video: Ard van der Veldt

Uitvoering o.a:
Reinaert: Martijn Cornet of Niek Idelenburg
Koningin Nobel: Tiffany Vicario
Tybeert: Arnout Lems
Rosseline: Josje Eijkenboom
Bruun: Oliver Reese

New European Ensemble:
Klarinet: James Meldrum
Altviool: Emlyn Stam
Cello: Willem Stam
Slagwerk: Pepe Garcia

Tip: Creatieve workshop voor kinderen - Vrije Akademie Parkstad
Maak het theaterbezoek van uw kind compleet! Voorafgaand aan de voorstelling kunnen de kinderen voor €2,- deelnemen aan een creatieve workshop die wordt verzorgd door de Vrije Akademie Parkstad. In deze workshop gaan de kinderen de schat maken die Reinart de Vos aan de koning aanbiedt. De workshop begint 50 minuten voor aanvang van de voorstelling.