Cello Octet Amsterdam & LeineRoebana

Cello Octet Amsterdam & LeineRoebana

Sonus Modus

Terug naar UITagenda

Een choreografie van klanken.

Cello Octet Amsterdam is een begrip in de muziekwereld; onder andere door samenwerkingen met componisten als Philip Glass en Arvo Pärt. “Het octet is goud waard”, zei Pärt. Maar ook door avontuurlijke, interdisciplinaire projecten, zoals Sonus Motus met sopraan Elisabeth Hetherington in een choreografie van LeineRoebana.

Acht cellisten wagen zich op het snijvlak van klank en beweging, van tijd en ruimte. Samen met Elisabeth Hetherington creëren de cellisten een kinetische mise en espace, waarbij elke beweging van de musici een onderdeel is van de dans. Geen beweging is los te denken van de muziek, geen noot klinkt zonder functie in het bewegingspatroon. “Het voelt als verwennerij om bij de voorstellingen van Leine en Roebana extra getrakteerd te worden op de live optredens van voortreffelijke musici”, schreef de Theaterkrant over Sonus Motus. Muziek en beweging vormen één adem.

Credits
Musici/performers: Elisabeth Hetherington (sopraan) & Cello Octet Amsterdam
Choreografie/muzikale dramaturgie: Andrea Leine & Harijono Roebana
Nieuwe composities: Peter Vigh
Composities: Carlo Gesualdo, Luzzasco Luzzaschi, Barbara Strozzi, Claudio Monteverdi
SONUS MOTUS is een coproductie van LeineRoebana en Cello Octet Amsterdam met medewerking van de Cello Biënnale Amsterdam.