Het meisje met de zwavelstokjes

Het meisje met de zwavelstokjes

(vanaf 3 jaar)

Terug naar UITagenda

Een beeldschoon winters sprookje.

Het Kleine Theater vertelt oude verhalen en sprookjes, maar net een tikje anders. Zo ook Het meisje met de zwavelstokjes, over het meisje dat helemaal alleen in de sneeuw hoop en troost vindt in het afsteken van haar zwavelstokjes. Bij ieder stokje dat zij brandt verschijnt een droombeeld, een stille wens.

Droevig? Hooguit ontroerend! Zoals bij al hun voorstellingen schuwt Het Kleine Theater de verdrietige kant van het verhaal niet, maar geven ze er een vrolijke en optimistische draai aan. Deze keer met een muzikant aan hun zijde. Zo leeft zelfs het meisje met de zwavelstokjes nog lang en gelukkig!

Over Het Kleine Theater
Het Kleine Theater maakt al ruim 10 jaar theater voor jong en oud. Er staan al 15 voorstellingen op hun repertoire, allemaal met veel humor, mooie muziek en gekke personages. Het Kleine Theater baseert hun voorstellingen op oude verhalen, liedjes of bekende sprookjes. Aan deze verhalen – die iedereen kent – geeft het gezelschap eigen draai, zodat ze niet eng zijn voor de kleinste bezoeker, maar zeker ook niet saai voor de oudste.