De Grote Gele Graafmachine

De Grote Gele Graafmachine

(vanaf 4 jaar)

Terug naar UITagenda

Voor alle kleine krachtpatsers en meebewegende dwarsliggers

De Grote Gele Graafmachine is een bonte bende voor alle bouwers, brekers, dwarsliggers en meebewegers vanaf 4 jaar. Welkom onder de motorkap van de grootste krachtpatser van iedere bouwplaats. Onderdelen schuiven in elkaar, knallen uit elkaar. Klabam, kaboem en de klus is klaar.

Vier goed geoliede onderdelen van de grote gele graafmachine doen altijd precies wat van hen verwacht wordt. Totdat één deel er ineens anders over denkt. Waarom alleen maar graven en scheppen en nooit springen of steppen? De onderdelen twijfelen hardop of alle afspraken wel kloppen…

Vreemde Eend
Welke menselijke gewoontes zijn biologisch bepaald of juist bijgebracht? Welke afspraken maken we met elkaar en zijn deze zinvol? Na het succes van de voorstelling en NPO-serie Vreemde Eend brengen SALLY Dansgezelschap Maastricht en Het Laagland opnieuw een aanstekelijke mix van dans en theater, waarin alle regels en gewoontes vrolijk door de wc worden gespoeld.

Het Laagland
Het Laagland is het huisgezelschap van het Toon Hermans Theater en een vaste speler op de podia van Theater Kerkrade en Theater Heerlen. Dit seizoen speelt het jeugdtheatergezelschap vier voorstellingen op onze podia voor dreumesen tot en met pubers. En hun ouders natuurlijk. Artistiek leider Inez Derksen gunt iedereen een bezoek aan goed jeugdtheater. “Om het kind in jezelf trouw te beloven en de veerkracht en de verbeeldingskracht te vieren. Dat kan de wereld van vandaag goed gebruiken”, zegt zij in een interview met ons.

Tip: Creatieve workshop voor kinderen - Vrije Akademie Parkstad
Maak het theaterbezoek van uw kind compleet! Voorafgaand aan de voorstelling kunnen de kinderen voor €2,- deelnemen aan een creatieve workshop die wordt verzorgd door de Vrije Akademie Parkstad. In deze workshop gaan de kinderen een Grote Gele Graafmachine in elkaar zetten met houten plankjes in de basisvormen rondjes, vierkantjes en driehoekjes. Met splitpennen wordt alles in elkaar gezet zodat alle onderdelen kunnen bewegen. De workshop begint 50 minuten voor aanvang van de voorstelling.

Credits
Concept, regie & choreografie: Lennart Monaster & Stefan Ernst
Dans & spel: Giorgio Lepelblad, Rutger Remkes, Tirza Riphagen e.a.