Blikvangers

Blikvangers

(vanaf 1 jaar)

Terug naar UITagenda

Terug naar het prilste begin.

In het begin was de wereld onbevangen. Het leven was zó ongerept, dat nieuwsgierigheid geen last had van angst of boosheid. Als de open blik van degene die de wereld bekeek, zo ongerept was het.

De klank van water, de stroom van beweging, de natuur was woordeloos. Ontdekken was een peulenschil. Elke aanraking was het begin van een avontuur. Twee dansers en een muzikant gaan in Blikvangers terug naar dát begin. Met ongebruikelijke instrumenten en ontmoetingen nemen ze de baby’s mee op hun reis. Want die ongebruikelijke instrumenten en ongebruikelijke ontmoetingen worden pas vanzelfsprekend omdat ze er nu eenmaal zijn.

de Stilte
Dansgezelschap de Stilte wil met voorstellingen, die de verbeelding prikkelen, de speelse leerdrift van kinderen stimuleren en hun artistieke vermogens aanjagen. Blikvangers is een productie van Helene Jank, Femke Somerwil en Gertien Bergstra. Helene is zangeres, multi-instrumentaliste, componiste en maakster van hedendaagse muziektheaterwerken. Femke en Gertien zijn sinds de start van de Stilte verbonden aan het gezelschap en hebben een onvoorwaardelijke liefde voor de creatie van dans voor kinderen.