Boban Benjamin Braspenning

Boban Benjamin Braspenning

Boompje Beestje

Terug naar UITagenda

Muzikaal cabaret over woningnood.

Het kersverse cabarettalent Boban Benjamin Braspenning duikt – namens de pechgeneratie – in de wereld van de woningmarkt. Hier stuit hij op woonkloven, sprookjes en financiële fratsen van vermogenden. Opgegroeid in de periferie van de kak en als afgestudeerd econoom en ethicus houdt hij het publiek met aanstekelijk enthousiasme en opgewekt cynisme een scherpe spiegel voor. Een spiegel waar hij zelf maar moeilijk in kan kijken.

Studentenkamer
Boban schreef Boompje, Beestje in zijn studentenkamer, waar hij noodgedwongen is blijven hangen. Hij speelt de voorstelling overal waar je geen huis kunt vinden. Precies! Door hééél het land. Dus kom kijken en ga huilend (van het lachen) naar huis (als je die hebt). “Subtiel weeft hij in zijn programma commentaar op de misstanden op de woningmarkt, maar hij blijft altijd licht. Braspenning is geen drammer, hij wil vermaken. En dat doet hij”, schrijft de Theaterkrant.

Over Boban
Boban Benjamin Braspenning is winnaar van de jury- als publieksprijs op het Groninger Studenten Cabaret Festival. Hij was te zien in De Slimste Mens, Spijkers met Koppen en ging viraal op Dumpert. Daarnaast is hij schrijver van een kinderboek over banken, dat hij presenteerde in Koninklijk Theater Carré.