Dit is van ons

Dit is van ons

Terug naar UITagenda

Toneel over de actuele vraag: moet je de gebeurtenissen uit het verleden in hun tijd zien? Of is dat juist de grootst denkbare dooddoener?

Activiste Just stelt zichzelf in Dit is van ons de vraag; hoe is een klein land als Nederland zo welvarend geworden? Ze neemt het heft in eigen hand en reist af naar de 17e eeuw om Jan Pieterszoon Coen te ontmoeten.

Just daagt J.P. Coen uit om zichzelf en zijn handelen te verantwoorden in de 21e eeuw. Coen moet zich zien te redden in een wereld die anders over grondstoffen, bezit, winsten en mensenrechten is gaan denken. Weet hij zich staande te houden in de huidige cancelmaatschappij?

Spiegel van het verleden
Theatergroep Aluin weet van het begin van een serie donkere bladzijdes uit onze geschiedenis materie een tijdgeestkomedie te maken. Met een gloednieuwe tekst laat het gezelschap je in de spiegel van het verleden kijken: moet je de gebeurtenissen uit het verleden in hun tijd zien? Of is dat juist de grootst denkbare dooddoener?

Credits
Tekst: Erik Snel
Regie: Victorine Plante
Spel: Reinout Bussemaker, Nancy Massaba e.a.
Compositie: Willem Friede
Decor: Marcel Dolman
Kostuum: Anouk van Schie