Pynarello & Lisa Weeda

Pynarello & Lisa Weeda

Vrede

Terug naar UITagenda

Wat is vrede ons waard? Wat heb je over voor vrede? Zelfs als die vrede alleen in je hoofd bestaat? Het rebelse muziekcollectief Pynarello en schrijfster Lisa Weeda vertellen in de donkere dagen voor kerst met woord en muziek een tijdloos en menselijk verhaal. Het verhaal van Lisa’s oudtante Klawa, die met Lisa vóór de oorlog in Odessa de opera Meinacht van Rimski-Korsakov bezocht.

Van Lisa Weeda verscheen in 2022 de bestseller ALEKSANDRA over haar Oekraïense familiegeschiedenis. De Volkskrant riep haar uit tot Literair talent van 2022 en ALEKSANDRA werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs en ontving de Bronzen Uil voor het beste debuut.  Pynarello vertelt haar geschiedenis met muziek. Er klinken spannende noten van Ligeti, hoopvolle muziek voor strijkers van Korngold, een ontroerend Oekraïens volkslied en ook Bachs bede om vrede Dona nobis pacem ontbreekt niet.