Waal en Wind

Waal en Wind

Doing it Right

Terug naar UITagenda

Een goedgebekte two women show over de ongelijkheid tussen seksen, heksen en de female gaze!

Seksisme. Hoe komen we erop, hoe komen we eraan, hoe komen we eraf? Na Holy F (2016) en Mama Marlene (2020) komen Eva Marie de Waal en Sophie van Winden met het slotdeel van hun trilogie over de positie van de vrouw. In Doing it Right gaan zij op zoek naar de oorsprong van de ongelijkheid tussen de seksen. Waar nam de geschiedenis een verkeerde afslag?

Als een wervelwind raast Waal en Wind langs eeuwenoude mythes, die ons onbewust nog steeds lijken te programmeren. Heksen, wilde wijze vrouwen, pro-life activisten, priesters, zwangere tieners uit de jaren 50, wellness-rechtse influencers, politici, ecofeministen: iedereen komt langs. In dit meningencircus waarin we allemaal vat proberen te krijgen op het leven, creëren Eva Marie en Sophie een wereld die wel én niet de onze is. Schaamtevol eerlijk zijn ze, met een originele, scherpe en hilarische blik op eigentijdse fenomenen waar we een goed alternatief voor kunnen gebruiken.

Podcast
In aanloop naar én als onderzoek voor Doing it Right namen Eva Marie de Waal en Sophie van Winden een vijfdelige podcastserie op. Hierin interviewen zij verschillende gasten over onderwerpen die binnen het feminisme én in de wereld in beweging zijn.

Credits
Concept en spel: Eva Marie de Waal en Sophie van Winden
Vormgeving: Miek Uittenhout
Geluidsdecor en muziek: Arthur Wagenaar
Eindregie: Mara van Vlijmen
Licht: Yuri Schreuder