Holland Baroque & Ensemble Polyharmonique

Holland Baroque & Ensemble Polyharmonique

Sternstunden

Terug naar UITagenda

Muziek die sprankelt en verwarmt.

Kerstmis werd vroeger muzikaal uitbundig gevierd. Ook vandaag wordt nog altijd over het feest verteld in ontroerende cantates, concerten, motetten en instrumentale sonates. Steeds weer horen we daarin het verhaal over de ster en het uur van de verwachting: Sternstunde.

De acht zangers van Ensemble Polyharmonique zijn de rijzende ster aan de Duitse vocale barokhemel. Holland Baroque brengt met het ensemble een kerstprogramma van componisten als Hammerschmidt, Knupfer, Praetorius, Rosenmüller en Schütz. Het geheel wordt naar goede Noord-Europese traditie doorspekt met volkse kerstliederen. De oude kerstoproep ‘Noe, Noe!’ verspreid het goede nieuws met muziek die sprankelt en verwarmt.