Le Pot-Au-Feu

Le Pot-Au-Feu

Terug naar UITagenda

Kaviaar gedrapeerd op verse oesters, kalfsrug, fricassée, tarbot in melk, rivierkreeften, alles begeleid door de voortreffelijkste sauzen: chefkok Eugénie is een ware tovenaar in de keuken van gastronoom Dodin Bouffant. De twee hebben een harmonieuze verhouding, waarin de liefde voor de klassieke Franse keuken de gedeelde passie is. Eén ding zit Dodin echter dwars: Eugénie weigert met hem te trouwen – om haar voor het huwelijk te winnen besluit hij voor zijn geliefde te koken.

Voor Le Pot-Au-Feu nam de Vietnamese regisseur Anh Hung Tran de roman ‘La Vie Et La Passion De Dodin-Bouffant, Gourmet’ van Marcel Rouff tot uitgangspunt. De vertelling uit de late 19e eeuw, verhaalt over de geneugten van koken, proeven en eten als een van de pijlers van de Franse cultuur. Het is die liefde die we terugzien in de film, waarin de gerechten zó goed smaken dat het keukenhulpje regelmatig tot tranen toe geroerd is.

Le Pot-Au-Feu is een zintuiglijke film die eerder dit jaar op het filmfestival van Cannes de prijs voor beste regisseur won.