De Notenkraker

De Notenkraker

Staatsopera Bulgarije Stara Zagora

Terug naar UITagenda

Beleef (alvast) het ultieme kerstgevoel bij ‘De Notenkraker’.

De Notenkraker is een adembenemend kerstsprookje voor het hele gezin. Het ballet van de Staatsopera Bulgarije Stara Zagora is vermaard om zijn prachtige vertolkingen van dit klassieke ballet op de muziek van Tsjaikovski. Laat u betoveren door het wonderlijke sprookje over Clara, de prachtige decors, kostuums en de technisch zeer hoogstaande dans.

Het ultieme kerstsprookje
Het is kerstavond en bij de familie Stahlbaum is het tijd voor cadeaus. Clara krijgt van haar peetvader een prachtige notenkrakerpop. ’s Nachts verandert de pop in een knappe prins, die Clara meeneemt naar een avontuurlijke sprookjeswereld. Samen met een leger tinnen soldaatjes trekken ze ten strijde tegen de valse muizenkoning en reizen ze langs onder meer het mierzoete Snoepgoedrijk.

De wereldberoemde muziek van Tsjaikovski
In De Notenkraker speelt een symfonisch orkest de prachtige muziek van Tsjaikovski. Al meer dan 130 jaar is deze muziek wereldwijd een publiekstrekker. Samen met de spectaculaire choreografie brengt dit topgezelschap uit Bulgarije een onvergetelijk avontuur en een feestelijk begin van de kersttijd naar Heerlen.