Scapino Ballet Rotterdam

Scapino Ballet Rotterdam

Song of the dark forest

Terug naar UITagenda

Voor Song of the dark forest gaat Scapino een bijzondere multidisciplinaire samenwerking aan met OPERA2DAY en het DoelenEnsemble. Eigentijdse dans smelt in deze aangrijpende, meeslepende en troostrijke voorstelling samen met live uitgevoerde klassieke muziek.

Artistiek directeur Ed Wubbe nodigde voor Song of the dark forest de choreografische toptalenten Roberto Doveri, Diego Sinniger de Salas en Miller de Nobili uit om met regisseur Serge van Veggel van OPERA2DAY een voorstelling te maken. Met indringende liederen en dans van de vier choreografen komt het tijdloze verhaal van een onbekende soldaat tot leven. Zwevend tussen leven en dood, verlangt hij terug naar zijn geliefden. Maar, hij wordt ook achtervolgd door herinneringen aan het strijdtoneel.

Troostrijke muziek
Muzikaal is een hoofdrol weggelegd voor het werk van Dmitri Sjostakovitsj. In tijden van oorlog en onderdrukking was zijn muziek een bron van hoop en troost voor velen. Ook klinken liederen van componisten als Tsjaikovski, Moessorgski en Rachmaninov waaruit een onmiskenbare pacifistische boodschap naar voren komt, en een melancholiek verlangen naar betere tijden. Het slotstuk is voor het recente Prayer for Peace van Sergei Akhunov. Die titel is een waar motto voor de gehele voorstelling.

Inleiding
Bij deze voorstelling vindt een inleiding plaats. Deze start om 19:00 uur in de T&Plounge. Voor Vrienden van PLT is de inleiding gratis toegankelijk, voor overige bezoekers € 3,50. U boekt een plaats voor de inleiding in het vervolg van het bestelproces.