Oh Hiroshima & TÖRZS

Oh Hiroshima & TÖRZS

Terug naar UITagenda

Oorspronkelijk afkomstig uit de Zweedse stad Kristinehamn, bestaat de huidige versie van Oh Hiroshima uit de broers Jakob Hemström (gitaar/zang) en Oskar Nilson (drums). De band heeft altijd een directe benadering gehad van het post-rockgenre en nergens komt dit duidelijker naar voren dan in hun nieuwste release.

Door het constante atmosferische element van hun muziek te combineren met een breed scala aan nieuwe invloeden, zet de band met hun laatste album Myriad een aanzienlijke stap voorwaarts in zowel geluidsbewerking als songwriting. Het is zonder twijfel hun meest ambitieuze album tot nu toe en brengt een explosie aan ideeën en emoties naar voren, terwijl ze tegelijkertijd nieuwe, onbekende terreinen verkennen.

Oh Hiroshima maakt duidelijk dat ze vastbesloten zijn om hun creativiteit verder te ontwikkelen en de grenzen ervan te verleggen.

Support wordt voorzien door TÖRZS
Het meest opwindende nieuwe talent uit Oost-Europa, TÖRZS, is de grootste instrumentale post-rockband uit Hongarije. Hun laatste album is opgenomen in een grottenstelsel op 500 meter onder de grond, dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. De band was te zien op het Moscow Music Week-showcasefestival (2020) en het Budapest Showcase Hub in 2021. Momenteel tourt de band door heel Europa en er staat een nieuwe album release in de planning voor eind 2023.