The Old Oak

The Old Oak

(voor Spiegelpashouders)

Terug naar UITagenda

In een vervallen stadje in Noord-Engeland waar de mijnen zijn gesloten en veel mensen naar elders zijn verhuisd, zijn de huizen goedkoop en beschikbaar. Gezamenlijk trefpunt van de inwoners is de laatst overgebleven pub The Old Oak. Het café is eigendom van TJ Ballantyne die worstelt om het hoofd boven water te houden. Wanneer er onaangekondigd Syrische vluchtelingen in het dorp arriveren, stuit dat op hevig verzet van de hechte lokale gemeenschap.

TJ ontfermt zich echter over de jonge Syrische fotografe Yara en tussen de twee ontstaat er een bijzondere band. Dat resulteert in hun initiatief om in The Old Oak een soort kantine te creëren voor de allerarmsten in de gemeenschap, ongeacht hun culturele achtergrond.

Ook in zijn zelfverklaarde laatste film The Old Oak neemt regisseur Ken Loach - meester van het Britse sociaal realisme - de strijdbijl op voor diegenen die de politiek in de steek laat. De eeuwige humanist roept nog één keer op tot naastenliefde en solidariteit.

Bijzonderheden
Deze gratis voorpremière van The Old Oak is exclusief voor onze Spiegelpashouders. Ben je nog niet in het bezit van een Spiegelpas? Je bestelt de pas eenvoudig online of aan de kassa van het Royal Theater.