Riff-Raff

Riff-Raff

(voor Spiegelpashouders)

Terug naar UITagenda

Nadat Stevie de gevangenis heeft verlaten, vindt hij werk in de bouw. Zijn collega's bezorgen hem een gekraakte flat. Ze zijn aan de grillen van de koppelbazen overgeleverd en werken zonder sociale bescherming en fatsoenlijke veiligheidsmaatregelen. Met humor proberen de bouwvakkers er nog wat van te maken.

Als Stevie een tas vindt en die terugbezorgt aan Susan, een beginnend zangeres, groeit aarzelend de liefde. Susan trekt bij Stevie in. Terwijl de bouwwerkzaamheden gestalte krijgen, wordt één van zijn collega's ontslagen en valt een ander van een steiger. Stevie laat het er niet bij zitten.

De naam van regisseur Ken Loach roept onverbiddelijk associaties op met de onderkant van de Britse samenleving. Hij gebruikt zijn camera bij voorkeur als instrument in de strijd tegen het onrecht dat de sociaal zwakkeren wordt aangedaan. Riff-Raff was zijn eerste tragikomedie, soms mild, vaak bitter, onthutsend realistisch en nooit melodramatisch.

Bijzonderheden
Deze gratis voorstelling van Riff-Raff is exclusief voor onze Spiegelpashouders. Ben je nog niet in het bezit van een Spiegelpas? Je bestelt de pas eenvoudig online of aan de kassa van het Royal Theater.