Naaz

Naaz

Terug naar UITagenda

In januari dit jaar maakte Naaz Mohammad na een pauze van bijna drie jaar haar rentree op de Nederlandse podia met een spectaculaire show in Carré. De Koerdisch-Nederlandse belofte is en voelt zich vrij. En dat zie je en hoor je ook aan haar muziek op haar nieuwe album Never Have I Ever; volgens Oor “een geweldige plaat met prachtig geproduceerde popsongs (…) van de beste popzangeres of Ariane Grande van de lage landen.”

Haar debuutalbum Bits of Naaz leverde de indertijd piepjonge Naaz in 2018 meteen twee Edisons en support-shows voor Arcade Fire en Jessie J op. Een jaar later volgde de tweede EP The Beatiful Struggle. En helaas was haar leven ook een struggle. Ze verdwijnt van het podium, teleurgesteld in de muziekindustrie, onder druk van haar familie en ingegeven door trauma’s en depressies.

Nieuw geluk
Zo plots als ze drie jaar geleden verdween, zo plots is Naan begin 2023 ineens weer terug op het toneel. Sterk, hoopvol en gedreven om een inspiratie te zijn voor andere jonge artiesten. Ze pakt meteen goed uit met Never Have I Ever, waarop haar prachtige stem diverser dan voorheen klinkt in een mix van electropop, hiphop, allerlei vormen van ambient en zelfs klassieke muziek. Na haar rentree op Eurosonic is er dan meteen dat indrukwekkende concert in een vrijwel uitverkocht Carré:

*“Met Never Have I Ever behandelt de zangeres haar oude demonen en haar nieuwe geluk… En heel Carré danst met Naaz mee…” *– Volkskrant ★★★★

Dit concert vindt plaats in de Limburgzaal van Theater Heerlen en wordt georganiseerd door Parkstad Limburg Theaters.