Dansclick 25

Dansclick 25

Zino Schat & Compagnie 21

Terug naar UITagenda

Een ontdekkingstocht langs de nieuwste dansmakers.

DansClick fungeert al jaren als springplank voor jonge en nieuwe makers, die samen op tournee gaan met een double- of triple-bill. Het is dé manier om kennis te maken met de aanstormende talenten van de Nederlandse dans! Tijdens deze 25 editie zijn dat Korzo’s eigen huismaker Zino Schat en Compagnie 21, winnaar van de BNG Bank Dansprijs 2023.

Compagnie 21 brengt met You and me and all the others een intiem duet over twee mensen die samen de wereld willen ontdekken. Daarbij leren zij dat mensen altijd zullen verschillen, net zoals zij altijd zullen overeenkomen. De tweede choreograaf die dit jaar met Dansclick tourt is Zino Schat, artistiek directeur van Fractal. Zijn duet Eroica gaat over het overwinnen van onderdrukking die voortkomt uit sociale ongelijkheid en het streven naar zelfontwikkeling en groei. Vriendschap en gemeenschap spelen hierbij een belangrijke rol.

Een avond in drie delen
Een DansClick-avond bestaat altijd uit drie delen: naast de voorstellingen stellen de makers zich voor in videoportretten. Na afloop is er de Apès Danse waarin de makers het publiek op het toneel uitnodigen om onder het genot van een drankje na te praten.

Grote talenten
Beeldbepalende makers zoals Ann Van den Broek, Club Guy & Roni, Samir Calixto, David Middendorp, Duda Paiva, Amos Ben-Tal, Pia Meuthen, Jasper van Luijk, Shailesh Bahoran en wijlen Jens van Daele waren te zien tijdens de eerdere edities van DansClick. Uit onze regio wonnen in 2020 Roshanak Morrowatian en Mami Izumi deze prestigieuze dansprijs voor hun voorstelling Polished.