Raoul Steffani en Alejandro Picó-Leonís

Raoul Steffani en Alejandro Picó-Leonís

Recital, Alma Mahler – muse of femme fatale?

Terug naar UITagenda

Liederen van Alma Mahler en haar bewonderaars Zemlinsky, Schreker, Pfitzner en Korngold.

In 1902 trouwt de 22-jarige Alma Schindler – zij wordt de mooiste vrouw van Wenen genoemd – met componist Gustav Mahler. Het was geen gelukkig huwelijk. Alma was een begaafd pianiste en componiste maar in huize Mahler kon er maar één componist zijn; Mahler heeft daar later spijt van gehad. Alma voelde zich miskend en vond met haar liederen – zij schreef er ongeveer 100 – en met haar affaires een andere manier om haar naam te vestigen.

De uit Sittard afkomstige én kersverse winnaar van de prestigieuze Nederlandse Muziekprijs Raoul Steffani belicht samen met pianist Alejandro Pico-Leonis het tumultueuze leven van Alma in een fin de siècle liedrecital i.s.m. de Weense Schubertiade Wieden. Op het repertoire staan prachtige liederen van Alma, maar ook van en bewonderaars Zemlinsky, Schreker, Pfitzner en Korngold.

Opvallend talent
Bariton Raoul Steffani is een van de grote stemmen ons land. Hij won de Elisabeth Evertsprijs 2016, de Dutch Classical Talent Publieksprijs 2018 en de Grachtenfestivalprijs 2018. Hij zong bij de Opéra National de Lyon, met het Nederlands Kamerorkest, Radio Filharmonisch Orkest, philharmonie zuidnederland en schitterde in diverse Matthäus Passion-concerten. Vooral is een toegewijd recitalist met een grote passie voor het liedrepertoire. “Bariton Raoul Steffani is een nog jonge maar nu reeds opvallende stem en verschijning in de vocale wereld.” – stretto.be.

Schubertiade Wieden
Raoul wordt begeleid door de Spaanse pianist Alejandro Picó-Leonís, tevens de initiatiefnemer van dit recital. Onder zijn leiding vindt het tweede seizoen van de Schubertiade Wieden plaats, waar hij in de Ehrbar Saal van Wenen optreedt met artiesten als Lena Belkina, Christoph Filler, Samantha Gaul, Marilies Guschlbauer, Liviu Holender, Minerva Moliner én ‘onze’ Raoul Steffani.