WArd/waRD - Ann Van den Broek

WArd/waRD - Ann Van den Broek

The Balancing Act

Terug naar UITagenda

Een evenwichtige voorstelling op het snijvlak van dans en performance.

Na donkere thema’s en uitgelaten emoties in Joy Enjoy Joy, gaat Ann Van den Broek in The Balancing Act op zoek naar evenwicht. Evenwicht in lichaam, in geest, tussen emoties, in hoe we omgaan met tijd, in ons dagelijks leven en in haar choreografisch werk.

Deze zoektocht vertaalt zich in een uitgebalanceerde voorstelling, die golft in vloeiende bewegingen tot een haast meditatieve trans. Voor The Balancing Act heeft Ann Van den Broek het menselijk lichaam opnieuw tot in detail bestudeerd en onderzocht. Het lichaam als weegschaal. Alles werkt samen. Ieder gewricht, iedere spier. Om maar niet te vallen.

In The Balancing Act experimenteert Ann ook met live videobeelden, geluids- en lichteffecten. Rollen tussen danser en muzikant vervagen en vermengen. Met muziekpedalen manipuleren de performers geluid, licht en beeld. Op zoek naar het goede volume, de juiste scherpte of een mooi licht waarin het leven genoten kan worden. Zo ontstaat er een levendige, installatie-achtige setting langs de grenzen van dans en performance.

Inleiding
Bij deze voorstelling vindt een inleiding plaats. Deze start om 19:30 uur in de T&Plounge. Voor Vrienden van PLT is de inleiding gratis toegankelijk, voor overige bezoekers € 3,50. U boekt een plaats voor de inleiding in het vervolg van het bestelproces.

Credits
Concept en choreografie: Ann Van den Broek 
Performers: Louis Combeaud, Nik Rajšek, Jean-Gabriel Maury, Marion Bosetti, Carla Guerra, Kamil Pilarski e.a.
Muziek: Nicolas Rombouts
Vooraf opgenomen zang: Gregory Frateur
Video- en lichtontwerp: Bernie van Velzen
Scenografie: Ann Van den Broek
Styling: Ann Van den Broek i.s.m. Marielle Vos