KOSMOS

KOSMOS

(vanaf 14 jaar)

Terug naar UITagenda

Over waarom we zo kijken naar het verschil

Als je ’s avonds naar boven kijkt, naar die prachtige kosmos vol sterren, voel je dan ook zo’n rust? Wat een verschil met onze aarde! Hier rommelt het en vallen mensen steeds vaker over elkaars verschillen. Met de nodige porties verbaal geweld staan we recht tegen over elkaar.

KOSMOS is een interactieve, muzikale en eigentijdse voorstelling. Acteurs Marcos Valster da Costa Ferreira en Sebas van der Donk vertellen persoonlijke verhalen, zingen liedjes, stellen vragen aan elkaar én aan het publiek. Filosofisch, maar niet zweverig. Confronterend, maar respectvol. Muzikaal, maar geen musical. Energiek theater dat hopelijk óók rust geeft, precies zoals de kosmos.

Het Laagland
Het Laagland is het huisgezelschap van het Toon Hermans Theater en een vaste speler op de podia van Theater Kerkrade en Theater Heerlen. Dit seizoen speelt het jeugdtheatergezelschap vier voorstellingen op onze podia voor dreumesen tot en met pubers. Artistiek leider Inez Derksen gunt iedereen goed jeugdtheater. “Om het kind in jezelf trouw te beloven en de veerkracht en de verbeeldingskracht te vieren. Dat kan de wereld van vandaag goed gebruiken”, zegt zij in een interview met ons.

Credits
Concept, spel en zang: Sebas van der Donk & Marcos Valster da Costa Ferreira
Regie: Silke van Kamp